Hyppää sisältöön

Eteneminen

Aikataulussa
  • Idea

  • Päätetty käynnistää

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kuvaus

Ruokahävikin syntymistä pyritään aktiivisesti vähentämään.

Keittiöt seuraavat syntyvän ruokahävikin määrää ja tilaavat ruoan tuotantokeittiöstä menekin ja ilmoitetun asiakasmäärän mukaan. Asiakaspalautetta kerätään vuosittain, jonka pohjalta ruokalistaa ja reseptiikkaa kehitetään työryhmissä.

Syntyvää lautashävikkiä pyritään vähentämään viestimällä oppilaille ja henkilökunnalle hävikin määrästä sekä sen kustannuksista ja ympäristövaikutuksista.

Hävikkiruokaa lahjoitetaan seurakuntatalo Toivon tuvalle.

Tehtävät

Mitä on tehty?

  • Tehty17.09.2023

    Hävikkiruokaviikko 11.-17.9.2023

  • Tehty01.06.2022

    Ruokahävikin seuranta ja hävikkikilpailu

    Sorrilan koululla ruokahävikkiä vähennetään monin eri toimin:

    • Biojäteastia on pienennetty jätesäkistä 3 litran sankoon
    • Oppilaskunnan edustajat punnitsevat päivittäin poisheitetyn ruokamäärän painon ja myös hävikin rahallinen arvo lasketaan. Saadun tuloksen perusteella laitetaan ruokalan seinällä olevaan viikonpäiväkalenteriin peukkutarra, joka osoittaa punnituksen tuloksen perusteella ylös, sivulle tai alas.
    • Pari kertaa lukuvuodessa järjestetään luokkien välinen kilpailu, jolloin luokilla on omat biojäteastiat. Tulos lasketaan luokittain viikon ajalta ja vähiten ruokahävikkiä aiheuttanut luokka palkitaan.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Outi Ruohonen

    Outi Ruohonen

    Ruokapalvelutyönjohtaja

    Ruoka- ja siivouspalvelu

  •  Anni Kaipiainen

    Anni Kaipiainen

    Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö

    Ruoka- ja siivouspalvelu

Tietoja päivitetty 08.01.2024