Hyppää sisältöön

Eteneminen

  • Idea
  • Päätetty käynnistää
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Aikataulussa

Kuvaus

Pyritään vähentämään ruokahävikkiä seuraamalla biojätteen määrää keittiöissä. Palvelukeittiöiden henkilökunta seuraa lautas- ja valmistushävikkiä ja informoi keskuskeittiötä, joka ohjaa tuotantoa saadun tiedon perusteella.

Kouluilla seurataan ruokahävikkiä ja muutetaan hävikkiruoka kustannuksiksi. Hävikin määrästä ja kustannuksista viestitään oppilaille ja henkilökunnalle.

Tehtävät

Ei tekemättömiä tehtäviä

Mitä on tehty?

  • 01.06.2022

    Ruokahävikin seuranta ja hävikkikilpailu

    Sorrilan koululla ruokahävikkiä vähennetään monin eri toimin:

    • Biojäteastia on pienennetty jätesäkistä 3 litran sankoon
    • Oppilaskunnan edustajat punnitsevat päivittäin poisheitetyn ruokamäärän painon ja myös hävikin rahallinen arvo lasketaan. Saadun tuloksen perusteella laitetaan ruokalan seinällä olevaan viikonpäiväkalenteriin peukkutarra, joka osoittaa punnituksen tuloksen perusteella ylös, sivulle tai alas.
    • Pari kertaa lukuvuodessa järjestetään luokkien välinen kilpailu, jolloin luokilla on omat biojäteastiat. Tulos lasketaan luokittain viikon ajalta ja vähiten ruokahävikkiä aiheuttanut luokka palkitaan.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

    Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Outi Ruohonen

    Outi Ruohonen

    Ruokapalvelutyönjohtaja

    Ruoka- ja siivouspalvelu

Tietoja päivitetty 16.06.2022