Hyppää sisältöön

37Ruoka- ja siivouspalveluiden materiaalitehokkuustoimenpiteet

Eteneminen

  • Idea
  • Päätetty käynnistää
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Valmis
Aikataulussa

Kuvaus

Ruoka- ja siivouspalveluissa parannetaan materiaalitehokkuutta useilla toimilla:

  • Roskapussien käyttöä vähennetään arvioimalla jäteastioiden ja roskakorien tyhjentämisen tarvetta
  • Otetaan käyttöön kierrätysmateriaaleista valmistetut mikrokuituliinat ja mopit
  • Puhdistusaineiden käyttöä vähennetään annostelulaitteiden avulla ja hyödyntämällä siivousvälineitä, joiden kanssa ei tarvita puhdistusaineita
  • Tulostuspaperin käyttöä vähennetään hyödyntämällä digitaalisia alustoja
  • Edistetään tarjottimetonta ruokailua

Tehtävät

Mitä on tehtävä?

  • Tehtävä30.09.2022

    Ohjeistus muovin vähentämisestä

    Ohjeistetaan henkilökuntaa roskapussien käytön vähentämisestä. Ollaan yhteydessä myös asiakkaisiin ja tiedotetaan muovipussien käyttöä vähentävistä käytännöistä.

  • Tehtävä31.12.2023

    Käsipaperin korvaaminen käsipyyherullilla

    Kartoitetaan mahdollisuutta korvata käsipaperin käyttöä käsipyyherullilla. Käsipyyherullien käyttö vähentäisi merkittävästi syntyvän jätteen määrää.

Mitä on tehty?

  • Tehty01.04.2023

    Sähköisen ruokalistan käyttöönotto

    Ruokalistojen tarpeettomasta tulostamisesta luovutaan ja asiakkaita kannustaan ottamaan käyttöön Aromi eRuokalista.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

07.03.2023 → Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

  • Pääyhteyshenkilö Anni Kaipiainen

    Anni Kaipiainen

    Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö

    Ruoka- ja siivouspalvelu

  •  Anna-Kaisa Leppäaho

    Anna-Kaisa Leppäaho

    Siivoustyönjohtaja

    Ruoka- ja siivouspalvelu

Tietoja päivitetty 12.04.2023